Strandkvann

Det er den unge stengelen av strandkvann som brukes i sirupen. Strandkvann kan gi utslett, så det er best å bruke hansker.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Strandkvannsirup

Når du skal ha noe søtt til desserten er sirup laget på strandkvann et godt alternativ. Kristine Enger plukker strandkvann ute i naturen og bruker strandkvannsirup på gresk eller tyrkisk yoghurt til dessert.

Slik gjør du

Kok opp vann, sukker og sitronsaft og kok forsiktig til det begynner å bli helt tynn sirup. Legg i kvannstengelen og la den koke med til den er helt myk. Ta ut stengelen (smak gjerne på stengelen når den er kald). Kok videre til passe sirupkonsistens.

Tips

Strandkvannsirup

Kokker på inspirasjonstur i Randaberg får smake på Kristine Engers strandkvannsirup.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Kilde: Kristine Enger