Thousand Island-dressing Thousand Island-dressingen er utskjelt og høyt elska på samme tid. Lager du den sjøl, er det fullt lov, mener kokkelærer Hans Dahl Ørstavik.
Fastelavnsboller med krem Hans Dahl Ørstavik har laget kremboller sammen med elevene sine på Bryne videregående skole. Vi fikk smake dem i NRK Rogaland fredag før fastelavn.
Langtidsbakt svinenakke Kokkelærar Hans Dahl Ørstavik lagar langtidsbakt svinenakke etter inspirasjon frå Det norske kokkelandslaget.
Salsa fra kokkelæreren Taco er ikke helt slik den skal hvis det ikke er sterk tomatsaus ved siden av. Kokkelæreren viser deg hjemmelagd salsa.
Guacamole Fredagstacoen blir litt mer taco med hjemmelagd guacamole. Kokkelæreren viser deg sin oppskrift.
Vafler Her er oppskrift på gode, men veldig enkle vafler – eller vaffelkaker, som det kalles enkelte steder – fra kokkelærer Hans Dahl Ørstavik.
Lapper På Jæren kalles de lapper, andre steder kalles de sveler. Det er runde og luftige kaker laget med kulturmelk og natron som stekes i panne eller på takke.
Pannekaker til dessert Pannekakene skal være så tynne at du kan se sola gjennom dem, mener kokkelæreren bak denne oppskriften. Han dropper det stilige navnet crêpes, og kaller dem dessertpannekaker.