Krembolle

Fastelavnsbolle fra Bryne med krem og melisdryss.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Fastelavnsboller med krem

Hans Dahl Ørstavik har laget kremboller sammen med elevene sine på Bryne videregående skole. Vi fikk smake dem i NRK Rogaland fredag før fastelavn.

Slik gjør du

Bland alt det tørre i en mikserbolle. Bruk eltekrok. Ha i smeltet smør og lunken melk (ca. 35 °C). Kjør deigen i mikseren i ca. 15 minutter. La deigen heve i ca. 30 minutter.

Slå deigen ut på et bord og del den i emner på 70 g. Disse trilles til boller og legges på brett med bakepapir. Heves til dobbel størrelse.

Stekes i ovnen ved 225 °C i 5 minutter, sett varmen ned til 210 °C og stek videre i ca. 10 minutter. Avkjøles.

Ha fløte og sukker eller melis i en bolle. Piskes til fløten blir stiv. En skal kunne snu bollen på hodet uten at kremen faller ut.

Del de kalde bollene i to, fyll i krem. Dryss over melis, bruk et dørslag eller en liten sil.

Tips

Noen har også syltetøy i krembollene.

Kilde: Restaurant - og matfag ved Bryne videregående skole