Thousand Island dressing

Tør du innrømme at du liker Thousand Island-dressing? Den passer til både salat og hamburger, og lager du den sjøl, blir det en helt annen smaksopplevelse.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Thousand Island-dressing

Thousand Island-dressingen er både utskjelt og høyt elska. Lager du den sjøl, smaker den best, mener kokkelærer Hans Dahl Ørstavik.

Slik gjør du

Vask paprika og chili, ta ut kjerner og frø og del dem i grove biter.

Ha det i en blender sammen med sylteagurk og litt av laken fra glasset. Kjør blandinga til den er helt jevn og det ikke er noen biter igjen.

Bland litt og litt av paprika-chili-sylteagurk-mosen inn i majonesen. Stopp når du synes konsistensen har blitt passe. Noen liker dressingen tykk, andre foretrekker den mer flytende.

Ha i litt chilisaus og ketsjup. Litt for smakens skyld, og mye for å få mer farge på dressingen din.

Smak til med salt og sitronsaft.

Tips

Se også oppskrift på hjemmelagd majones på tre sekunder.

Kilde: Hans Dahl Ørstavik