Slik gjør du
Skåld tomatene. Det gjør du ved å lage et lite snitt i skinnet, før du legger tomatene i kokende vann i cirka ett minutt. Avkjøl dem, og ta av skinnet.
Mens tomatene avkjøles, hakker du rødløk, koriander og chili. Chilien deler du på langs, og fjerner frøene. Bruk gjerne hansker, eller vær i alle fall forsiktig med å komme borti med fingrene. Det sterke blir sittende på hendene, og kanskje har du glemt det neste gang du klør deg i øyet.
Skjær bort det grønne området der stilken på tomatene har vært. Kutt tomatene i små biter. Bland dem sammen med finhakka rødløk, koriander og chili. Smak til med salt og pepper.
Lar du salsaen stå i en times tid før du spiser dem, får smakene satt seg skikkelig.
Tips
Denne oppskriften er medium sterk salsa. Hvis du vil ha mer smell, kan du tilsette mer chili, eller ta med noen av frøa.
Kilde: Hans Dahl Ørstavik