Laster innhold, vennligst vent..
Kokkelærer ved Time videregående skole på Bryne, Hans Dahl Ørstavik, lærer deg å lage hjemmelagd salsa til fredagstacoen.

VIDEO: Salsa er så enkelt å lage sjøl at du egentlig ikke burde kjøpe den i butikken. Kokkelærer Hans Dahl Ørstavik viser deg hvordan.

Salsa fra kokkelæreren

Taco er ikke helt slik den skal hvis det ikke er sterk tomatsaus ved siden av. Kokkelæreren viser deg hjemmelagd salsa.

Slik gjør du

Skåld tomatene. Det gjør du ved å lage et lite snitt i skinnet, før du legger tomatene i kokende vann i cirka ett minutt. Avkjøl dem, og ta av skinnet.

Mens tomatene avkjøles, hakker du rødløk, koriander og chili. Chilien deler du på langs, og fjerner frøene. Bruk gjerne hansker, eller vær i alle fall forsiktig med å komme borti med fingrene. Det sterke blir sittende på hendene, og kanskje har du glemt det neste gang du klør deg i øyet.

Skjær bort det grønne området der stilken på tomatene har vært. Kutt tomatene i små biter. Bland dem sammen med finhakka rødløk, koriander og chili. Smak til med salt og pepper.

Lar du salsaen stå i en times tid før du spiser dem, får smakene satt seg skikkelig.

Tips

Denne oppskriften er medium sterk salsa. Hvis du vil ha mer smell, kan du tilsette mer chili, eller ta med noen av frøa.

Kilde: Hans Dahl Ørstavik