Det finnes ingen regler for hva man kan fylle asiatiske vårruller med. Jonathan Romano lager fyllet med kylling og grønnsaker, men man kan velge vegetarfyll eller rester fra kjøleskapet.
Vanligvis lages poke med ris, frukt, grønnsaker og fisk. Men i denne juleversjonen er fisken byttet ut med andelår. Grønnsakene er også hentet fra julemenyen, som rødkål, rosenkål, rødløk og grønnkål.
Jonathan Romano har latt seg inspirere av norsk juleribbe og lager en umamibombe med godt krydder. Potetene er erstattet med nudler.
Utgangspunktet er klassiske smørbrød. Jonathan Romano har latt kreativiteten løpe løpsk og laget en variant der kongekrabben fra Norge møter Asia.
Kokken Jonathan Romano kaller denne retten med fiskepudding, reker, blåskjell, erter og safransaus for comfort food. Den passer både til hverdag og fest.
Sushi betyr direkte oversatt marinert ris med eddik. For at sushien skal bli god må risen være perfekt kokt. Riskvaliteten spiller også en stor rolle. Den skal være rundkornet, og det beste er å bruke sushi-ris.
Lam, rødbeter, gresskar og jordskokker passer godt sammen. Jonathan Romano steker lammekarré, rødbeter og gresskar i ovnen. Jordskokkene blir til en kremet saus.
Gratengen inneholder selvfølgelig fisk, men Jonathan Romano gjør en tvist og fyller på med sopp og krabbe. Dessuten er det godt med grønnsaker i sausen. Gled deg til en annerledes fiskegrateng.
En vanlig pastarett får mer spennende smak med tørket tang og tare. I retten med båndspagetti, bacon, sopp og tomater er det både tarmgrønske og søl.