Laster innhold, vennligst vent..
Lammekarré med beter

Lammekarré med rødbeter, gresskar og poteter og en krem av jordskokk. Ekstra smak av tang.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lammekarré med beter

Lam, rødbeter, gresskar og jordskokker passer godt sammen. Jonathan Romano steker lammekarré, rødbeter og gresskar i ovnen. Jordskokkene blir til en kremet saus.

Slik gjør du

Lammekarré

Forvarm ovnen til 200 grader.

Dekk beina med aluminiumsfolie. Salte og pepre kjøttet godt. Brun kjøttet i rapsolje og legg det i en ildfast form. La kjøttet stå på benken i til det har romtemperatur. Det er ikke bra å steke kjøtt når det er kaldt, da mister du kontrollen på steketiden. Stek kjøttet i stekeovnen etter ønsket stekegrad, rå, medium eller godt stekt. Medium stekt er kjernetemperaturen 56 grader.

Normalt steker jeg i 10 – 12 minutter og lar kjøttet hvile i minimum 15 minutter. Bruk termometer!

Del opp kjøttet langs beina med en skarp kniv, og dryss på litt salt i snittflaten.

Rødbeter og gresskar

Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.

Kutt opp rødbeter, gresskarene og hvitløken i 2,5 x 2,5 centimeter store biter. Bland grønnsakene med rapsolje. Dryss over tangsalt og pepper. Ha alt i ildfast form og sett den i ovnen til de er møre, cirka 45 min. Det er vanskelig å si eksakt hvor lang tid grønnsakene trenger, siden alle ovner er litt forskjellige og steker noe ujevnt. Stikk en gaffel i grønnsakene, hvis den går lett gjennom er de ferdige. Bland inn tang rett før servering.

Grov jordskokk-krem

Skyll jordskokken godt, del opp i skiver med skallet på. Ha dem i en kasserolle. Tilsett melk og kremfløte og kok opp. Ha på lokk og kok jordskokkene møre. Sil av jordskokken. Ta vare på melkeblandingen. Ha jordskokken i en blender og kjør til puré. Tilsett melkeblandingen litt etter litt til du får ønsket konsistens. Den bør ikke være for tykk, men heller ikke for tynn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kilde: Jonathan Romano i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+