Asiatisk svineribbe med nudler og rosenkål

Svineribbe med asiatisk krydder og nudler.

Foto: Tone Rieber-Mohn

Asiatisk svineribbe

Jonathan Romano har latt seg inspirere av norsk juleribbe og lager en umamibombe med godt krydder. Potetene er erstattet med nudler.

Slik gjør du

Ribbe

Bruk varmluft og forvarm ovnen til 160 grader. Ha resten av ingrediensene i en food processor og kjør alt til en fin, glatt masse/marinade. Smør halve marinaden rundt hele ribba. Ha lunkent vann i en langpanne og legg ribba i pannen med svoren ned sånn at vannet dekker svoren. Dekk med to lag aluminiumsfolie og sett den i ovnen og la den kose seg i 40 minutter. Deretter tar du den ut av ovnen og fjerner folien.

Sett ovnen på 200 grader med over/undervarme. Snitt opp svoren på langs (ikke ruter) med en skarp kniv. Brett sammen aluminiumsfolie til en pølse og legg under ribba i langpannen slik at svoren får et spenn, og fettet renner godt av. Det hjelper til å få sprø svor. Pensle på mer av marinaden og sett ribba inn i ovnen. La den steke cirka 1 time. Pass godt på de siste 15 minuttene.

Nudler

Kok opp vann og tilsett salt. Det skal smake godt saltet sjøvann. Ha i nudlene og kok etter anvisning på pakken.

Rosenkål

Rens rosenkålen og ta bort de stygge bladene. Skjær dem opp, og rist dem i en tørr panne. Dryss over tangsalt.

Saus

Varm opp 4 ss rapsolje i en kasserolle. Fres hvitløk, ingefær og løk i 20 sekunder. Tilsett alle sausene og sukkeret og kok opp. Skru ned varmen, hakk opp rødbete og tilsett i sausen. Smak til med tangsalt. Hold sausen varm mens du tilbereder nudlene. Bland de ferdige nudlene inn i sausen.

Montering

Skjær av et stykke av ribba på cirka 150-200 g og pensle på litt mer marinade. Stek den raskt i varm panne til den blir gyllen. Legg den på en varm tallerken og dryss på litt tangsalt. Anrett nudlene ved siden av kjøttet og dryss over den brente rosenkålen og eventuelt litt cashewnøtter.

Tips

Alle råvarene er funnet i vanlige matvarebutikker. Du kan bruke vanlig salt hvis du ikke får tak i tangsalt. Smak deg fram til mengden.

Kilde: Jonathan Romano