Mimosasalat med dill, finhakket eggeplomme og eggehvite pyntet med gulrotblomster

Mimosasalaten er pyntet som en bløtkake, men ingrediensene er sunne.

Foto: Geir Thomas Risåsen

Mimosasalat

Alle ingrediensene i salaten er revet eller hakket og legges lagvis i en form. Server mimosasalaen som en forrett, lunsj eller som et innslag på koldtbordet.

Slik gjør du

Løk finhakkes og marineres i salt, sukker, eddik og vann. Siles etter 15–20 minutter.
Potetene kokes og avkjøles.
Eggene hardkokes og avkjøles.
Grønnsakene og eggehvitene rives grovt på rasp.
Eggeplommene finrives.
Skinken finhakkes og osten rives.

Ingrediensene legges lagvis i form med et tynt lag majones mellom hvert lag.

Rekkefølge:

  1. Poteter, salt og pepper
  2. Kokt skinke
  3. Løk
  4. Gulrot, salt og pepper
  5. Ost
  6. Eggeplommer, salt og pepper
  7. Eggehviter, salt og pepper
  8. Topplag med finhakket dill, gulrot og finrevet eggeplomme

Settes til kjøling i 4–6 timer.

Tips

Hvis du bytter ut skinke og ost med sild og rødbeter har du det som kalles subasalat.

Kilde: Geir Thomas Risåsen i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+