Fritert fisk og skalldyr med sitronmajones

Her serverer Gino fritert fisk, akkar og reker sammen med majones på avispapir.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Fritert sjømat med sitronmajones

En fritert blanding av sjømat, fritto misto, er en rett du finner i de fleste restauranter langs Middelhavet. De klassiske ingrediensene er store reker, ansjos, akkar, sardiner og annen småfisk. Det beste med denne retten er at du bruker det som er til salgs i din fiskebutikk.

Slik gjør du

Rens og sløy fisken. Gjør rens og skjær opp akkaren.

Bland polenta og mel i et stort fat sammen med salt og pepper. Ha i sjømaten og bland godt til fisk, reker og akkar er godt dekket.

Varm opp solsikkeolje i en frityrkoker, wok eller gryte til 180 grader. Sjekk at den er varm nok ved å ha i bitte litt av melblandingen. Hvis det freser er oljen varm nok.

Friter sjømaten i porsjoner til den er gyllen og sprø. Ansjos, sardiner og reker trenger omtrent 1 minutt, akkaren 30 sekunder.

La alt renne av seg på kjøkkenpapir.

Bland ingrediensene til den sterke sitronmajonesen i en liten bolle.

Server fritert sjømat med sitronmajones og sitronbåter.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»