Spagetti med skjell

Spagetti for to, kan hende det blir like romantisk som i «Lady og landstrykeren».

Spagetti med skjell

Hjerteskjell og blåskjell servert med spagetti blir den klassiske italienske retten spaghetti vongole.

Slik gjør du

Rens skjellene og fjern «skjegget».

Kok opp vann med salt i en stor gryte.

Finhakk hvitløk og chili og bland dem i en stor panne eller wok. Tilsett olje og sett på middels varme. Når hvitløken begynner å frese tilsettes skjellene. Ha i hvitvinen og bland inn persillen. Kok opp, sett på lokk og la det koke i 5-7 minutter, til skjellene har åpnet seg. Kast skjellene som ikke åpner seg.

Skjær tomatene i fire.

Samtidig koker du spagettien i det kokende vannet, til den er al dente. Sil av vannet. Løft spagettien over i pannen med skjell. Tilsett tomatene og la det koke i ett minutt mens du rører rundt.

Ha alt over på et stort fat og server med det samme.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»