Reker på calabrisk vis

Med 'nduja fra Calabria lager du skikkelig kosemat.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Reker på calabrisk vis

'Nduja er en smørbar salamipølse laget med sterk chili fra Calabria. Den er sterk, søt og med røyksmak og passer perfekt i sauser eller som pålegg på brød. 'Nduja setter smaken på denne retten med reker fra Middelhavet.

Slik gjør du

Varm oljen i en stekepanne eller wok på middels varme, tilsett finhakket ansjos og stek i 3 minutter, til den har smeltet. Rør av og til.

Skrell rødløken og skjær den i tynne skiver og ha den i pannen. Stek i omtrent 5 minutter til den er blitt myk. Rør inn oliven, 'nduja og kapers. Stek i 1 minutt.

Tilsett tomatene og ertene og la det småkoke i 6-8 minutter, rør av og til.

Ha i hele reker og persille. Kok i omtrent 6 minutter. Snu rekene etter halve koketiden.

Del sausen på fire tallerkener og legg 5 reker på hver. Drypp over litt olje. Serveres med det samme.

Tips

Hvis du ikke får tak i 'nduja, kan du bruke en godt krydret salami.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»