Pasta med pancetta og mozzarella

Du kan bruke flere typer pasta til denne retten.

Foto: Kristin Eriksen / NRK

Fusilli med pancetta og mozzarella

Pastaskruer, fusilli, får en herlig saus med italiensk bacon, hermetiske cherrytomater, aubergine og squash. Mozzarellaen har du i helt til slutt.

Slik gjør du

Skjær aubergine og squash i terninger på 1x1 centimeter. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Skjær pancetta og mozzarella i terninger.

Varm oljen i en stor panne på middels varme. Tilsett aubergine, squash og litt salt og stek i 7-8 minutter. Bland inn løk og pancetta og stek i 8 minutter til. Rør inn tomater og pesto. La det småkoke i 15 minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen i en stor gryte med vann og salt til den er al dente. Sil pastaen og ta den tilbake i samme gryten som den ble kokt i. Hell over sausen og rør rundt.

Sett på lav varme og tilsett mozzarellaterningene. Rør til osten begynner å smelte og danne lange tråder. Serveres med det samme.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»