NRK Meny

Miriam Østvik Jenssen lager salat med kylling og nudler.

Nudelsalat

Nudelsalat med kyllinglår blir ekstra spennende når du tilsetter kinakål, bønnespirer, sesamfrø og gulrot.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Hell litt nøytral stekeolje over kyllinglårene og krydre dem med salt og pepper. Legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett kledd med bakepapir og stek dem i cirka 30–35 minutter til de er sprøstekte og gjennomstekte.

Kok nudlene som anvist på pakken.

Vask, tørk og kutt kinakålen i fine strimler. Skrell og kutt gulrot i tynne skiver. Grovhakk myntebladene.

Når nudlene er ferdig kokt skylles de raskt i kaldt vann.

Ha kinakål, bønnespirer, sesamfrø og gulrot i nudlene, og tilsett sesamolje, lime, soyasaus, nøtter og sesamfrø. Bland godt. Dryss over hakket mynte og peanøtter.

Server med sprøstekte kyllinglår.

Kilde: Miriam Østvik Jenssen