Slik gjør du
Frossen laks og gravet/frossen sik
Rens laksen for bein og skjær bort fettkanten. Grav siken. Ha fiskene i frysen. Ta fiskene ut av fryseren. Skjæres i ca. 5 mm tykke skiver mens fisken ennå er litt frossen.
Det anbefales at fisken fryses i to døgn før den spises.
Små grønnsaksruller
Skrell agurken og skjær den i to på langs. Skjær i tynne skiver med ostehøvel eller mandolin. Kok opp eddik, sukker og vann. Legg i agurkskivene og la det trekke i en time. Sil av eddiklaken.
Finhakk sjalottløk og skjær eplet i små biter. Bland sammen. Rull røren inn i agurkskivene. Ha lakserogn på toppen.
Brokkolistilker med ristede brokkoliblomster
Skjær blomstene av brokkolien og lag smuler. Skjær stilken i helt tynne skiver og legg i iskaldt vann. Varm opp stekepannen og stek blomstene veldig raskt i solsikkeolje og salt.
Ha stilkene ut av vannet og la dem renne av seg. Strø over sprøstekte brokkoliblomster.
Dessuten
Riv pepperroten.
Soppsoya
Skjær soppen i tynne skiver. Ha på salt og la det stå og trekke en stund. Legg alt utover en langpanne. Ha på litt vann og dekk så med plastfolie. Bakes i ovnen på 70 °C over natten. Ta ut og sil av. Reduseres til ønsket styrke.
Dypfryste tallerkener
Finn en passe rektangulær form ca. 30 - 40 cm lang. Ha på vann og legg i nordiske vekster. Ha i fryseren over natten. Ta ut og server fisk, grønnsaksrull, brokkoli, en liten haug finrevet pepperrot og soya på den frosne tallerkenen.