Nomans persiske pilaff

Pilaff med kjøttdeig, poteter og ris.

Foto: Noman Mubashir / NRK

Nomans persiske pilaff

Noman Mubashir har sin egen vri på persisk pilaff med ris og godt krydret kjøttsaus.

Slik gjør du

Kokt ris

Skyll risen godt før den legges i lunkent vann i en halv time. Hell av vannet.

Kok opp 6 kopper vann (altså dobbelt så mye som ris) i en stor kjele. Når vannet koker, hell risen varsomt oppi kjelen. Tilsett en spiseskje olje, og skru ned varmen til middels. Sett på lokket. Juster varmen etter behov.

La det koke helt til nesten alt vannet er trukket inn i risen. Skru av varmen.

Kjøttsaus

Finhakk løken og stek den varsomt i en gryte med olje.

Skrell potetene og hakk dem opp i små terninger. Brun kjøttdeigen – gjerne i to omganger – sammen med potetene, før du tilsetter salt, pepper, chilipulver, kanel, tomatpuré og vann.

Skyll kikertene i kaldt vann og bland dem inn kjøttsausen sammen med rosinene. La det surre i minst 10 minutter. Pass på at kjøttsausen ikke blir for tørr. Tilsett gjerne mer vann ved behov.

Iransk pilaff på Nomans vis

Finn frem en ny kjele. Hell i godt med matolje. Dekk bunnen med en rikelig mengde nykokt ris, før du lag på lag, fyller kjelen med kjøttsaus og ris. Det siste laget dekkes med ris. Legg et rent kjøkkenhåndkle over kjelen, sett lokket oppå og damp risretten ved lav varme i ca. en time. Jo lengre du venter, desto bedre blir smaken.

Spis gjerne pilaff med gresk yoghurt, salat og varm pita.

Kilde: Noman Mubashir i radioprogrammet Holm på NRK P1+