Hopp til innhold

Ni måter å bruke rødbetene på

Har du bare spist ferdig syltede rødbeter på glass? De runde, røde rotfruktene kan by på mer enn det. Her får du ni måter å tilberede dem på.

Syltede rødbeter

Rødbetene kan du sylte selv.

Foto: Eva Robild / SVT

De fleste rødbetene blir spist til middag. Da er de syltet og er et sursøtt tilbehør til kjøttkaker, stek og mange andre retter. Men rødbetene kan også bli suppe eller drikkes som juice. De kan blandes i salaten eller marineres i tynne skiver. Visste du at rødbeter og sjokolade er en god kombinasjon?

1. Rødbeter i suppen

Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen.

2. Rødbeter i stekeovnen

Flere oppskrifter fra radioprogrammet «Jacobsen», NRK P1+.

3. Rødbeter i syltelake

Flere oppskrifter fra Tareq Taylor.

4. Rødbeter i salaten

Flere oppskrifter fra James og Adam Price i TV-serien Munter mat.

5. Rødbeter i kaken

Flere oppskrifter fra Niklas Ekstedt.

6. Rødbeter i marinade

Flere oppskrifter fra Nitimen.

7. Rødbeter til fisken

Flere oppskrifter fra TV-serien Niklas' gourmetreise.

8. Rødbeter til å drikke

Flere oppskrifter fra Richard Nystad.

9. Rødbeter i røsti

Flere oppskrifter fra TV-serien Hygge i hagen.