Marinerte rødbetskiver med røykelaks

Prøv de marinerte rødbetskivene sammen med røykelaks, som en forrett.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Marinerte rødbetskiver

Bruk gjerne engangshansker når du jobber med rødbeter, for å unngå knallrøde fingre, anbefaler Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Skrell og skjær rødbetene i syltynne skiver. Bruk gjerne en mandolin (grønnsakskutter) om du har.

Bland sammen olje, eddik, sukker og timian. Krydre godt med salt og pepper. Bland rødbetskivene med marinaden og mariner i minimum en time, helst over natten.

Tips

  • De marinerte rødbetskivene passer like godt til varm chevre som til lettrøykt/røykt fet fisk, eller til andre retter du liker syltede rødbeter.
  • Marinaden brukes som dressing.
  • Et alternativ til skiver kan være å rive rødbeten på rivjern for så å marinere. En fargesterk råkostsalat som passer til det meste.

Kilde: Lise Finckenhagen