NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Rødbetgravet ørret

Rødbetgravet ørret servert på sprøtt brød.

Foto: SVT

Rødbetgravet ørret med ovnsbakte rødbeter

Økologisk og lokal mat er det som serveres i restauranten «abc kitchen» i New York. Jean-George Vongerichten er Niklas Ekstedts store idol. Hva sier Jean-George når han får servert rødbetgravet ørret og ovnsbakte rødbeter?

Slik gjør du

Ørret

Fjern eventuelle bein fra ørretfiletene og legg dem på et fat.

Vask rødbetene og riv dem grovt.

Bland salt og sukker og dryss et tynt lag jevnt over fisken.Du trenger kanskje ikke all blandingen, det avhenger av størrelsen på fisken, men rødbetblandingen kan lagres lenge, hvis du bare ikke bruker skitne fingrer i den.

Legg revne rødbeter, timiankvister og finrevet sitronskall utover ørreten og gni det godt inn. La ørreten stå i romtemperatur til sukker og salt har smeltet og det begynner å danne seg væske på fatet. Snu fisken med kjøttet ned og la den stå kaldt i minst 12 timer.

Rødbeter

Skjær de små rødbetene i tynt med en mandolin eller skjæremaskin. Legg dem i kaldt vann fram til servering.

Vask de store rødbetene nøye, del dem og legg dem på et stekebrett. Drypp over olje og salt. Riv skallet av sitronen og press saften over rødbetene.

Bak rødbetene i ovnen ved 200 ° C i 20-30 minutter.

Ved servering skjæres ørreten i tynne skiver. Ta opp de tynne rødbetene og vend dem i litt olivenolje, serveres sammen med de ovnsbakte rødbetene.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' gourmetreise/SVT