Laster innhold, vennligst vent..
Munker med fløtekrem

Sommerdessert med søte og friske smaker.

Foto: Eva Robild / SVT

Munker med fløtekrem

Dette er en nydelig midtsommerdessert. Munkene er faktisk veganske, men fyller du dem med Tareq Taylors fløtekrem blir de ikke det.

Slik gjør du

Veganske munker

Smelt plantemargarinet i en gryte og tilsett havremelk. Varm til 37 grader, fingervarmt. Tilsett gjæren og rør til det løser seg helt opp.

Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle og tilsett væsken. Rør raskt sammen til en jevn deig. Trekk over plast og la den heve i cirka 30 minutter.

Bak ut deigen til små runde boller, litt mindre enn en tennisball.

Fritter bollene i olje på 160 grader til de får en gyllen farge. Rør hele tiden i oljen, slik at det fristeres jevnt.

Når munkene er ferdig fritert kan du fylle munkene med fløtekrem, (som ikke er vegansk) eller noe annet godt som du liker, for eksempel vegansk lemoncurd.
Stikk ett hull i den og fyll dem med kremen. Rull dem i sukker og server umiddelbart med jordbær.

Fløtekrem

Kok opp melk og hyllebærsaft. Ta av komfyren.

Visp sammen eggeplommer, maisstivelse og 1/2 desiliter av væsken.

Hell blandingen i den varme væsken og visp godt.

Før gryta tilbake på komfyren og varm sakte opp under konstant omrøring til de første boblene synes. Ta av blandingen og hell sausen over i en bolle. Visp smøret inn i den varme sausen. Avkjøl.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT