Munker med fløtekrem

Sommerdessert med søte og friske smaker.

Foto: Eva Robild / SVT

Munker med hyllebærkrem

Dette er en nydelig sommerdessert. Det er vanlig å lage munker i spesielle jern, men her friterer Tareq Taylor munkene i olje. Da minner det om små berlinerboller.

Slik gjør du

Veganske munker

Smelt plantemargarinet i en gryte og tilsett havremelk. Varm til 37 grader, fingervarmt. Tilsett gjæren og rør til det løser seg helt opp.

Bland sammen alle tørre ingredienser i en bolle og tilsett væsken. Rør raskt sammen til en jevn deig. Trekk over plast og la den heve i cirka 30 minutter.

Bak ut deigen til små runde boller, litt mindre enn en tennisball.

Friter bollene i olje på 160 grader til de får en gyllen farge. Rør hele tiden i oljen, slik at det friteres jevnt.

Når munkene er ferdig fritert kan du fylle dem med fløtekrem, (som ikke er vegansk) eller noe annet godt som du liker, for eksempel vegansk lemoncurd.
Stikk ett hull i den og fyll dem med kremen. Rull dem i sukker og server umiddelbart med jordbær.

Krem med hyllebærsaft

Kremen er laget med melk, egg og smør, den er derfor ikke vegansk.

Kok opp melk og hyllebærsaft. Ta av komfyren.

Visp sammen eggeplommer, maisstivelse og 1/2 desiliter av væsken.

Hell blandingen i den varme væsken og visp godt.

Før gryta tilbake på komfyren og varm sakte opp under konstant omrøring til de første boblene synes. Ta av blandingen og hell sausen over i en bolle. Visp smøret inn i den varme sausen. Avkjøl.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT