Middelhavsduftende fiskegryte

Tareq Taylor laget fiskegryte i en stor paellapanne.

Foto: Eva Robild / SVT

Middelhavsduftende fiskegryte

Gjør klar alle grønnsakene før du varmer opp oljen i gryten eller pannen. I Tareq Taylors fiskegryte er det mye som skal renses, skrelles og hakkes.

Slik gjør du

Skrell og hakk hvitløk og løk. Del chilien og fjern frøene. Skjær stangsellerien i små biter. Fres alt i olivenolje i en paellapanne eller stor stekepanne. Tilsett hvitvin og knuste tomater.

Fjern frøene i paprikaene og skjær dem i mindre biter. Skjær squashen i små biter. Vask potetene og skjær dem i cirka 1 cm tykke skiver. Legg alle disse grønnsakene i stekepannen. Fyll på med litt vann, hvis det trengs mer væske. Det skal ikke dekke grønnsakene helt, men må heller ikke koke tørt.

Grovhakk urtene og strø disse over pannen.

Skjær fisken i store biter og legg dem i pannen. Hakk salatløken og strø den over fisken. Ha i oliven, kapers og litt salt.

Dekk til med folie og la det putre forsiktig i cirka 10 minutter, eller til fisken og potetene er klare. Sjekk at det ikke blir for tørt. Spe på med litt vann om det trengs.

Smak til med salt, pepper og litt nypresset sitronsaft. Server med nybakt brød.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT