Tre sorter marsipan

Fra v.: Enkel marsipan, pekanmarsipan og daddelmarsipan.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Marsipan, marsipan og marsipan

Lise Finckenhagen lager tre sorter marsipan. Den helt enkle, den med pekannøtter og den uten sukker og melis.

Slik gjør du

Enkel marsipan

Mal mandler og melis, halvparten om gangen, i en hurtigmikser. Bland mandelmelisen med eggehvite. Kna det godt sammen til en fast og smidig deig, kna for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin med K-krok. Pakk marsipanen godt inn i plastfilm hvis du ikke skal bruke den med det samme. Oppbevares kjølig.

Marsipanen kan smakes til med en liten klunk konjakk, brun rom eller llikør.

Pekanmarsipan

Mal mandler og melis, halvparten om gangen, i en hurtigmikser. Kjør pekannøttene litt grovere enn mandlene. Bland mandelmelis, pekannøtter, eggehvite og 2 ss væske. Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Kna for hånd, eller bruk en kjøkkenmaskin med K-krok. Pakk marsipanen godt inn i plastfilm hvis du ikke skal bruke den med det samme. Oppbevares kjølig.

Daddelmarsipan (uten sukker/melis)

Kjør mandlene til fint mandelmel i en hurtigmikser. Fjern steinene i dadlene, og kjør dem sammen med mandelmelet til en litt seig og jevn masse. Pakk marsipanen godt inn i plastfolie hvis den ikke skal brukes med det samme. Oppbevares kjølig.

Tips

Varier mandel- og melisforholdet etter eget ønske.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+