Marengs- og iskake med sjokoladesaus

Iskake laget på sjokolade, fløte og ferdig marengs.

Foto: Fra TV-serien «Nigellas italienske fristelser» / BBC

Marengs- og iskake med sjokoladesaus

Dette er en oppskrift uten mye visping. Du blander alt sammen, heller det i en brødform og så gjør fryseren resten. Nigella Lawson serverer marengs- og iskaken med sjokoladesaus.

Slik gjør du

Marengs- og iskake

Ha plastfolie i en brødform på cirka 1 liter. Pass på at du har nok plastfolie til å dekke til iskremen til slutt.

Pisk kremen til den er tykk, men fortsatt myk.

Hakk sjokoladen i små biter. Vend sjokoladen inn i kremen sammen med likøren.

Knus marengsreirene til smuler, og vend marengsen inn i kremen.

Hell blandingen i brødformen, bruk en slikkepott til å jevne den ut. Legg over plastfolien. Pakk inn hele formen i plastfolie. Sett formen i fryseren og la den stå til kaken er gjennomfrossen. Det tar omtrent åtte timer eller en natt.

Sjokoladesaus

Sjokoladesausen lager du omtrent en time før den skal serveres. Ha fløten i en gryte og tilsett finhakket sjokolade. Sett den på svak varme og pisk mens sjokoladen smelter. Fjern gryten fra varmen når sjokoladen er nesten helt smeltet. Hvis blandingen blir for varm kan sjokoladen korne seg. Sjokoladen fortsetter å smelte selv om du tar den av varmen.

Tilsett likøren, fortsatt uten å ha gryten på platen. Visp videre til sausen har samlet seg. Hell sausen i en mugge, rør nå og da til sausen har fått passe temperatur. Hvis du synes sausen blir for tykk setter du muggen i en bolle med varmt vann en liten stund, mens du pisker godt. Eller bland inn to spiseskjeer varm espresso.

Servering

Ta det ytterste laget plastfolie av formen. Brett til side folien på toppen og bruk den til å løfte ut iskaken. Fjern folien og legg iskaken på et skjærebrett. Skjær skiver med en skarp kniv som dyppes i varmt vann mellom hver skive.

Nigella Lawson liker å lage sikksakkmønster av sjokoladesaus på hver skive og bringebær ved siden av.

Tips

  • Jeg brukte mye krefter på å få tak i en flaske Elisir San Marzano. Den har en spesiell sjokolade-kaffe-urte-smak.
  • I stedet kan du bruke kaffelikør eller rom, eller enda bedre, en blanding av de to.
  • Marengsreir kjøper du ferdige eller lager dem selv.

Kilde: Nigella Lawson i TV-serien «Nigellas italienske fristelser»/BBC