Smuldrepai med plommer

Smuldrepai med plommer og amarettikjeks.

Foto: Fra TV-programmet «Nigellas italienske fristelser» / BBC

Engelsk smuldrepai med italiensk vri

Det ser ut som også italienerne har fått øynene opp for den gode, engelske smuldrepaien. Denne er med plommer.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 190 grader. Legg et bakepapir på risten. Ha amarettikjeksen i en plastpose og knus dem til smuler med en kjevle eller lignende. Ha dem over i en bolle.

Del plommene i to eller fire etter hvor store de er. Smelt to spiseskjeer med smør i en stor panne (med lokk). Ha i plommene, og strø over sukkeret. Tilsett sitronskall og saft og rist litt på pannen over varmen. La det koke i to minutter uten lokk og to minutter med lokk. Hvis plommene ikke er helt modne, trenger de litt lengre tid. Det kan hende du trenger litt mer sitronsaft fra den andre halve sitronen og litt ekstra sukker hvis det skal koke lenger.

Hell plommene forsiktig (de er veldig varme) over i en ildfast form. Strø et par spiseskjeer av amarettismulene over plommene.

Topping

Bruk en mikser og bland mel og bakepulver i bollen. Tilsett smøret i små biter og kjør det sammen til konsistensen er som små flak med havregryn. Hvis du ikke vil bruke en mikser, kan du gni smøret inn i melet med hendene. Tilsett sukker og bland det inn med en gaffel. Ha deretter oppi resten av amarettismulene.

Fordel toppingen over plommene, og pass på at det dekker godt, helt ut til kantene.

Sett formen i ovnen oppå bakepapiret, og stek i cirka 30 minutter. Det skal boble opp lit rød saft, og toppen skal være gyllen. La den stå i 10–15 minutter før du serverer den med litt is, vispet krem eller mascarpone.

Tips

Du kan bruke alle typer plommer eller annen frukt. Du kan også bruke bær.

Kilde: Nigella Lawson fra TV-programmet «Nigellas italienske fristelser»