Laster innhold, vennligst vent..
Marengsreir med jordbær og vaniljekesam

Marengs, kesam og jordbær kan gjøres klart på forhånd. Men ikke sett dem sammen for tidlig, da blir marengsen bløt. Vent til like før servering.

Foto: Marit Hegle

Marengsreir med jordbær og vaniljekesam

Disse marengsreirene er både søte, friske og lette i konsistensen. Jordbærene får smak av limesaft og limeskall.

Slik gjør du

Skill eggehviter fra eggeplommer. Det er veldig viktig at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med hvitene.

Hell eggehvitene over i en bolle av glass eller metall. Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Da tilsetter du gradvis sukkeret, litt etter litt. Det er en fordel om du bruker finkornet sukker, fordi det løser seg lettere opp. Pisk videre til marengsen er stiv og blank. Når den er ferdig skal den danne stive topper som ikke flyter utover.

Fordel marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut reir på et bakepapirkledd stekebrett. Sprøyt gjerne en ekstra ring ytterst på reirene slik at fyllet holder seg på plass. Hvis du ikke har en sprøytepose så kan du fordele marengsen med to skjeer. Det gir et mer rustikt utseende.

Stek reirene i 80 minutter midt i ovnen, 100 grader, varmluft. Avkjøl på rist

Mens marengsene steker deler du jordbærene i fire. Legg dem i en skål og klem over limesaft. Riv skallet fra limen over jordbærene. Pass på at du ikke får med noe av det hvite under skallet.

Bland godt og la bærene få marinere seg i kjøleskapet til du er klar for å servere kakene.

Pisk kesam til det blir en bløt krem. Fordel kesam og jordbær på marengsene.

Tips

Marengsen blir bløt hvis du lager ferdig kakene for tidlig før de skal spises. Heldigvis kan både marengsene, jordbærene og kesamen forberedes dagen før. Det tar deg bare et par minutter å montere sammen kakene før de skal serveres.

Marengsreder eller marengsreir? Vi har kalt dem marengsreir, men mange holder på marengsreder.

Kilde: Marit Hegle i radioprogrammet «Brønsj»/NRK P1