Slik gjør du
Start med å sette på potetene. De skal dampes på rist.
Finn fram en stor form, den bør ha plass til alle kotelettene i ett lag. Ha olivenolje, chiliflak, sellerisalt og tørket mynte i formen. Bruk en av kotelettene til å røre litt rundt slik at alt blir blandet godt. Legg i kotelettene og snu på dem hele tiden. De skal marineres i 10 minutter.
Varm opp en stor stekepanne med slippbelegg, stor nok til alle kotelettene. Legg alle oppi og stek dem over middels varme i fem minutter. Oljen fra marinaden er mer enn nok til å steke i. Snu kotelettene og stek dem i tre minutter på den andre siden. Da skal de være rosa inni. Vil du ha dem gjennomstekt, må du steke dem litt lenger.
Sjekk potetene innimellom, og når de er møre skrur du av varmen.
Gjør klar et stort serveringsfat og dekk det med rucola (eller annet bladgrønt). Fordel kotelettene over.
Ha potetene i stekepannen og stek dem i cirka tre minutter i urte/lammefettet til de er gylne. Rist på pannen av og til så de blir stekt på alle sider.
Legg potetene over i serveringsfatet sammen med kotelettene og strø over litt flaksalt. Ha hakket persille og mynte over til slutt.
Kilde: Nigella Lawson fra TV-programmet «Nigellas italienske fristelser»