Laster innhold, vennligst vent..
Mandel- og sjokoladekake med pistasj

Gi kaken et dryss med melis før servering.

Foto: ITV

Mandel- og sjokoladekake med pistasj

Torta caprese er en spesialitet fra den italienske øya Capri. Kaken er enkel og elegant, akkurat som øya den er fra, mener kokken.

Slik gjør du

Ha pistasjnøttene i en medium bolle og hell over kokende vann. La de stå i 3 minutter. Hell så av vannet og skrell av skinnet på nøttene. Kutt dem grovt og sett dem til side.

Forvarm ovnen på 180 grader. Smør inn en springform med meierismør. Gino bruker en form som er 23 centimeter i diameter.

Ha grove sjokoladebiter og smøret i en stor bolle som tåler varmebehandling. La bollen stå over en gryte med vann som småkoker. Pass på at bollen ikke berører vannet, da vil sjokoladen bli bitter. La sjokoladen og smøret smelte i fred uten røring. Når det er ferdig smeltet tar du det av varmen og rører om.

Skill ut eggeplommene fra eggene og ta vare på eggehvitene. Ha eggeplommer og melis i en stor bolle og visp med en ballongvisp i cirka 5 minutter til konsistensen er fluffy og blek.

Legg eggehvitene i en medium bolle og visp med en elektrisk håndvisp på full hastighet til eggehviten stivner. Hvis du kan snu bollen uten at massen faller ut er det klart.

Hell den smeltede sjokoladen i bollen med eggeplommer og melis, og bland godt. Rør inn pistasjnøtter og mandler. Vend en tredjedel av eggehvitene forsiktig inn i blandingen ved hjelp av en metallskje. Vend inn de resterende eggehvitene i 2 omganger.

Hell blandingen i springformen og fordel den jevnt ut. Kaken stekes i 30 minutter, eller til kaken er godt hevet og toppen fjærer tilbake når den blir trykket lett på.

Avkjøl kaken i 10 minutter før du tar den ut av springformen. Avkjøl litt til etter fjerning av form. Strø et lett lag med melis over kaken rett før servering.

Server med mascarponeost om du vil gjøre det på italiensk vis.

Tips

Kaken passer også godt sammen med iskrem.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»