Lun potetsalat med tahinidressing

Server potetsalaten lun, da blir det ekstra god, lover kokken.

Foto: Rolf T. Øygarden

Lun potetsalat med tahinidressing

Ta en potet! Ta gjerne fire, ta åtte, ta alle – og lag en lun og smakfull potetsalat av årets avling.

Slik gjør du

Kok potetene møre med skallet på, avkjøl dem litt før du benytter dem. Lune poteter er best.

Kok eggene. Mens egg og poteter koker, deler du opp cherrytomater, sukkererter, paprika og vårløken og resten av ingrediensene til salaten.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og rør godt. Spe med det iskalde vannet for riktig konsistens.

Del potetene i biter, og bland sammen med resten av ingrediensene til salaten i en bolle, men hold eggene separat. Vend inn tahinidressingen. Legg eggebåter på toppen av salaten, og pynt med hakket bladpersille og eventuelt litt ekstra syltet rødløk.

Salaten er kjempegod i seg selv, og funker superfint som en hoved- eller lunsjrett. Savner du protein, er retten super sammen med en deilig, bakt fiskefilet.

Tips

Syltet rødløk

Rødløk sylter du enkelt selv ved å koke 3 deler vann, 2 deler sukker og 1 del eddik og tilsette rødløk. Ta av varmen og la løken stå og trekke cirka 1 time. Ha rødløken på steriliserte glass.

Kilde: Rolf T. Øygarden i sørlandssendinga/P1