Maissalat

Maissalat med vårløk og smuldret parmesan.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lun maissalat

Mais er alltid godt til grillmat. Lise Finckenhagens maissalat passer til alt, men kanskje spesielt godt til bakt potet, taco og grillpølsene.

Slik gjør du

Rens og skjær maiskornene fra kolben. Varm en stor stekepanne. Tilsett olje og stek maiskornene over høy varme til de har fått god farge og er knapt møre (ca. 5-10 min). Rist på panne underveis i stekingen. Tilsett finhakket chili og la det hele steke et lite minutt til.

Hell maisen over i en bolle. Tilsett rømme, finsnittet vårløk, finhakket (eller revet) hvitløk, limesaft og hakkede urter. Smak salaten til med salt og pepper, og dryss til slutt over osten.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Jacobsen på NRK P1+