Slik gjør du
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og la deigen hvile i kjøleskapet.
Riv deigen på et rivjern og trykk den ut i en paiform. Frys formen i ca. 15 minutter.
Stek paiskallet i ovnen på 175 °C uten at det tar farge.
Del purren i 2 cm tykke skiver. Skrell borretaneløken. Kok purren og borretaneløken myke i lettsaltet vann, kjøl dem ned i kaldt vann.
Legg sjalottløkene i en ildfast form, dryss over salt og olivenolje. Bakes i ovnen i ca. 20 minutter i 200 °C. Ta av skallet etterpå.
Del vårløken på langs og stek dem på sterk varme med litt salt og olivenolje .
Visp sammen egg og melk. Riv hvitløken i eggestanden og smak til med salt og pepper.
Fordel løken i paiskallet og fyll på eggestand til kanten. Stekes i stekeovn på 190 °C til den har stivnet og fått god farge.
Mariner rødløkringene i eddik og olivenolje. Topp paien med grovskåret tomat, marinerte løkringer og basilikum. Legg ostebiter på toppen.