Loff med eggerøre og laks. Skivene er skåret i trekanter og pyntet med agurk.

Sandwich med eggerøre og laks. Sånn serverte Anniken Bævre loff i «Bakemesterskapet».

Foto: Bakemesterskapet / NRK

Loff til sandwich

Doble brødskiver med godt pålegg i midten er en viktig del av innholdet i engelsk «Afternoon tea». To lag i «Bakemesterskapet» laget hver sin variant av sandwich.

Slik gjør du

Loff

Vei opp alle ingrediensene i eltebollen.

Vannet bør ha en temperatur på ca. 18 - 20 grader. Elt deigen til den er smidig og glatt.

Dekk bollen med plast og la den modne i minimum 30 minutter.

Ta deigen ut på bakebordet og form brødet. Legg brødet i en smurt brødform eller ha det frittstående på et stekebrett. Hev loffen ferdig.

Stek den på 230-240 grader i ca. 30-40 minutter.

Sandwich

Til «Afternoon tea» blir loffskivene servert doble, uten skorpe.
I «Bakemesterskapet» fikk vi en søt og en salt variant.

Tonje Johnsen laget sandwich med bringebærsyltetøy i midten.
Anniken Bævre serverte dem med eggerøre og laks.

Tips

Se deltakerne bake loff til afternoon tea i 14. episode av Bakemesterskapet.

Kilde: Fra TV-serien «Bakemesterskapet»