Slik gjør du
Dagen før du skal spise, begynner du med lammekjøttet. Skjær av overflødig fett, kutt kjøttet i store terninger og dryss over 3-4 spiseskjeer salt og én spiseskje sukker. La det trekke i kjøleskapet natten over.
Dagen etter blancherer du lammekjøttet: Det kokes i fem minutter, før du heller av vannet og skyller kjøttet i kaldt vann.
Deretter har du kjøttet i en annen kjele, heller over lys buljong (eller vann, og tilsetter buljongterninger) slik at det står litt over kjøttet. Ha i pepperkorn og laurbærblad. La alt koke under lokk i 30 minutter. Ha i gulrøtter og purre, og kok i enda 15 minutter. Så har du i halvparten av potetene, og koker til de går i stykker.
Hell av litt av kraften, men spar på den. Rør alt i kjelen godt sammen, slik at potetbitene knuser. Ha i resten av potetbitene, og kok til de er møre. Hvis lapskausen blir veldig tykk, kan du ha i litt av kraften du sparte på.
Tips
Server med en klatt smør, finhakket gressløk, rugbrød og syltede rødbeter.