Lapskaus på salt lammekjøtt

Brødrene Price spiser sin lammelapskaus med en god klatt smør, finhakket gressløk, rugbrød og syltede rødbeter.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) - egnsretter / DR

Lapskaus på salt lammekjøtt

I serien om dansk tradisjonsmat reiser brødrene Price til Nord-Jylland, og får prøve lapskaus med lammekjøtt. Her er deres oppskrift.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Dagen før du skal spise, begynner du med lammekjøttet. Skjær av overflødig fett, kutt kjøttet i store terninger og dryss over 3-4 spiseskjeer salt og én spiseskje sukker. La det trekke i kjøleskapet natten over.

Dagen etter blancherer du lammekjøttet: Det kokes i fem minutter, før du heller av vannet og skyller kjøttet i kaldt vann.

Deretter har du kjøttet i en annen kjele, heller over lys buljong (eller vann, og tilsetter buljongterninger) slik at det står litt over kjøttet. Ha i pepperkorn og laurbærblad. La alt koke under lokk i 30 minutter. Ha i gulrøtter og purre, og kok i enda 15 minutter. Så har du i halvparten av potetene, og koker til de går i stykker.

Hell av litt av kraften, men spar på den. Rør alt i kjelen godt sammen, slik at potetbitene knuser. Ha i resten av potetbitene, og kok til de er møre. Hvis lapskausen blir veldig tykk, kan du ha i litt av kraften du sparte på.

Tips

Server med en klatt smør, finhakket gressløk, rugbrød og syltede rødbeter.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR