Laster innhold, vennligst vent..
Lapskaus på salt lammekjøtt

Brødrene Price spiser sin lammelapskaus med en god klatt smør, finhakket gressløk, rugbrød og syltede rødbeter.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) - egnsretter / DR

Lapskaus på salt lammekjøtt

Lapskaus med lammekjøtt er dansk tradisjonsmat. Denne oppskriften er fra Nord-Jylland, og du starter med å legge kjøttet i salt og sukker natten over.

Slik gjør du

Dagen før du skal spise, begynner du med lammekjøttet. Skjær av overflødig fett, kutt kjøttet i store terninger og dryss over 3-4 spiseskjeer salt og én spiseskje sukker. La det trekke i kjøleskapet natten over.

Dagen etter blancherer du lammekjøttet: Det kokes i fem minutter, før du heller av vannet og skyller kjøttet i kaldt vann.

Deretter har du kjøttet i en annen kjele, heller over lys buljong (eller vann, og tilsetter buljongterninger) slik at det står litt over kjøttet. Ha i pepperkorn og laurbærblad. La alt koke under lokk i 30 minutter. Ha i gulrøtter og purre, og kok i enda 15 minutter. Så har du i halvparten av potetene, og koker til de går i stykker.

Hell av litt av kraften, men spar på den. Rør alt i kjelen godt sammen, slik at potetbitene knuser. Ha i resten av potetbitene, og kok til de er møre. Hvis lapskausen blir veldig tykk, kan du ha i litt av kraften du sparte på.

Tips

Server med en klatt smør, finhakket gressløk, rugbrød og syltede rødbeter.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR