Lammekjøttkaker med potetgrateng og grønne bønner

Lammekakene serveres med potetgrateng og grønne bønner, haricots verts.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Lammekjøttkaker med potetgrateng

Axel, 5 år, skrev brev til Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö for å få oppskrift på god mat uten kumelk og soya. Det ble potetgrateng på geitemelk som passer fint til lam.

Slik gjør du

Legg griljermelet i vann. Kna kjøttdeigen med salt til den begynner å slippe litt av fettet. Tilsett egget og fortsett å kna. Rør inn griljermelet og rosmarin. Smak til med salt. Form avlange kaker med en stor skje. Brun kakene i pannen med litt timian. Stekes i ovn på 175 °C i ca. 15 minutter.

Potetgrateng med geitemelk

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Rens purren og skjær den i skiver. Finhakk hvitløken. Bland løk, poteter og melk og smak til med salt, pepper og muskat. Kok inn til kremet konsistens. Hell over i ildfast form og stek i ovnen på 175 °C til potene er møre og gratengen har fått fin farge.

Serveres med råstekte haricots verts.

Tips

Til dessert, fortsatt uten kumelk og soya: Kokospannekaker med tropisk frukt

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE