Laster innhold, vennligst vent..
Lammekarré med bakt sellerirot, linser og jordskokk

Bakt selleri rot med mikrourter, linser, jordskokk og lammekarré.

Foto: Eva Robild / SVT

Lammekarré med bakt sellerirot, linser og jordskokk

Vårens første små blader får fremtredende plass i middagen med bakt sellerirot, ovnsbakt lam og linser med grønnsaker. Kokken Tareq Taylor kaller de små bladene for mikrourter.

Slik gjør du

Vask selleriroten, men den skal ikke skrelles. Skjær av bunnen så du får vekk alle røttene, og den kan stå stødig.

Sett ovnen på 200 grader og bak selleriroten i ca. 1 time, eller til du kjenner at den er myk når du stikker en kniv i den.

Vask jordskokkene godt. Stek dem litt raskt i smør, og legg dem i ovnen sammen med selleriroten etter omtrent halve tiden.

Lag hvitløksmør ved å ha smøret i en bolle og tilsett finhakket hvitløk, saften av en halv sitron, litt revet sitronskall og en klype salt. Rør godt sammen med en sleiv.

Server selleriroten som en stor bakt potet med hvitløksmør og masse mikrourter på toppen sammen med jordskokkene.

Brun lammekarreen i en varm panne. Ha på godt med salt og pepper. Ta lammet ut av pannen og stek lammet ferdig i ovnen til kjernetemperaturen er 52–55 grader.

Ta lammet ut og la det hvile i minst 15 minutter før du skjærer det opp. Hvis det blir for kaldt kan du varme det raskt i stekepannen i cirka 30 sekunder før du skjærer det opp.

Kok opp puylinsene i vann uten salt. Når linsene har kokt et par minutter heller du av vannet og spyler linsene kort under rennende vann. Legg linsene tilbake i gryten og hell på vann så det dekker. Kok til linsene er al dente.

Skrell løk, gulrot og pastinakk og skjær dem i små terninger. Ha grønnsakene i linsene og kok til de er behagelig myke. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT