Slik gjør du
Skrell løken og skjær den i skiver. Varm oljen i en stor gryte på middels varme. Ha i løken, rør om med jevne mellomrom i 10 minutter, til løken er myk og brunet.
Del lammekjøttet i store biter. Sett opp varmen i gryten, og brun kjøttet.
Skjær stangsellerien i 3 centimeters lengder. Ta vare på bladene på toppen. Krøll laurbærbladene hardt sammen, så de nesten blir knust. Riv skallet på en appelsin.
Ha selleri, timian, laurbærblader, appelsinskall, oliven og honning i gryten, og la det koke i 5 minutter. Alt skal bli deilig karamellisert. Skru ned varmen hvis det begynner å bli brent.
Ha i vinen og kok den inn til en tredel. Tilsett grovhakkede tomater, saften fra 3 appelsiner og grønnsakkraften (hvis den trengs).
La gryten småkoke i en time. Skrell potetene og skjær dem i store biter. Ha potetene i gryten, fortsett å småkoke i 30 minutter til.
Etter halvannen time bør kjøttet være mørt og potetene kokt. Til slutt har du i tinte erter og finhakkede blader fra stangsellerien. Gryten serveres med ristet ciabatta med hvitløk.
Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien Ginos italienske fristelser/ITV