Laksespyd med søt chilisaus

Laksespyd med søt chilisaus, vårløk, sesamfrø og koriander.

Foto: Lise Finckenhagen

Laksespyd med søt chilisaus og jordbær- og avokadosalat

Saftige laksespyd penslet med søt chilisaus er enkelt å tilberede, lette å like og de er klare på få minutter. En frisk og sødmefull salat med jordbær og avokado er supert tilbehør til denne vårlige retten fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Laksespyd med søt chilisaus

Del laksen i jevne store terninger. Krydre bitene med salt og pepper og pensle dem med litt chilisaus. Rens og del vårløken i grove biter. Tre laksebiter og vårløk på grillpinner.

Varm en stor stekepanne (eller bruk en grillpanne), tilsett litt olje og stek spydene gylne på alle sider, 4-6 minutter totalt.

Pensle de ferdige spydene med litt mer saus og dryss over hakket koriander og sesamfrø. Server limebåter til å presse over ved siden av.

Jordbær- og avokadosalat

Rens og del jordbærene i skiver eller små biter. Rens og del avokadoen i skiver eller terninger. Bland sammen jordbær, avokado og spinatblader.

Visp sammen olivenolje, sitronsaft og honning. Smak til med salt og pepper. Bland dressingen sammen med salaten og dryss over smuldret fetaost.

Tips

  • Dryss litt pinjekjerner, ristede mandler, sesamfrø eller valmuefrø over salaten.
  • Stek gjerne laksespydene på grillen.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+