Hopp til innhold

Lag snadder med 17. mai-restene

Egg, loff, laks, pølser og pasta til overs etter festen? Bruk alt det gode du har med omhu. Restene kan bli vel så god mat. Gøy og meningsfullt er det også. Forsyn deg.

En collage av fire retter. Fargerik laksesalat, pølsesalat, pannekake i form ogkyllingsalat.

Sjelden har du så mye godt i kjøleskapet som 18. mai. Bruk dette «gullet» – lag mer festmat av restene.

Foto: EVA ROBILD/ROLF-ANDERS VOLLAN/CARINA AHLSKOG/TONE RIEBER-MOHN/SAMMENSATT AV NRK

Både brød, egg og pølser kan brukes i denne omeletten. Mettende, næringsrik og smaker kjempegodt. Det blir faktisk en full middag.

Eller du kan lage brødtopping med urter og hvitløk til salaten.

Lag en gigantisk pannekake med pølser. Sleng hele røra i stekeovnen., Og du får en deilig og fluffy ovnspannekake du vil elske.

Med pølsene kan du også lage pytt i panne, lapskaus eller en enkel pølsesalat.

Rockekokkens pasta med pølse og bacon er også veldig populær.

Med pasta og nesten hvilken som helst rester kan du lage vidunderlige salater. Her er to varianter, en med skinke og en med kylling.

Laks er også kjempegodt i salat – og ha gjerne til loffen som er igjen etter festen.