Pasta med pølse og bacon

Spagetti med pølser, løk og bacon. Her er det brukt bucatini, spagetti som er hul inni. Sausen er kokt med hvitvin og fløte.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Pasta med pølse og bacon

Mats Paulsen måtte improvisere. Da fant han pølser, bacon, squash og cherrytomater og laget en god saus av hvitvin og fløte. Det ble rockekokkens pasta med pølse og bacon.

Slik gjør du

Fjern skinnet av pølsene og del de opp i små biter. Stek pølsene og bacon sammen til det er sprøtt.

Tilsett løk, hvitløk, chili og squash. Stek til løken er mør. Tilsett hvitvin og dijonsennep og kok i et par minutter. Ha i fløte.

Skold tomatene og ta av skinnet. Skjær dem i små biter. Bland inn i sausen.

Kok pasta i saltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og bland sammen med sausen. Avslutt med å smake til med sitronsaft, salt, pepper og opphakket bladpersille.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj på NRK P1