Slik gjør du
Rens, vask og tørk salaten.
Gni kyllingfiletene med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingen først på skinnsiden til skinnet blir helt sprøtt. Snu kyllingen og grill til fileten er gjennomstekt.
Legg baconet på et stekebrett med bakepapir. Stek det gyllent og sprøtt i ovn ved 180 °C. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir.
Dressing
Visp sammen eggeplommer, sennep, finhakket eller most hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones.
Bland inn crème fraîche (eller yoghurt) og en håndfull revet parmesan. Smak til med noen dråper worcestershiresaus, salt og pepper.
Krutonger
Stek brødbitene gylne og sprø i en blanding av smør og olje. Tilsett finhakket hvitløk og en klype salt. La krutongene renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Kyllingsalat à la Caesar
Snitt salaten i grove strimler, eller del den i små kløfter. Bland salaten med litt av dressingen (ev. gni salaten inn med litt dressing). Anrett salat på tallerkener eller et fat. Legg på kylling skåret i skiver og bacon delt i biter. Dryss over hakket egg, krutonger og parmesanost (revet eller høvlet i tynne skiver). Topp med litt ekstra dressing og pynt med grovhakkede urter hvis ønskelig.
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+