Cæsarsalat

Lise Finckenhagens cæsarsalat med kylling, hjertesalat, parmesan og god dressing.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Cæsarsalat

En klassisk salat med kylling, hjertesalat, parmesan og en ekstra god dressing. Det sies at det var Caesar Cardini som laget den første gang i 1924. Han var fra Italia og hadde restaurant i California.

Slik gjør du

Rens, vask og tørk salaten.

Gni kyllingfiletene med litt olje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingen først på skinnsiden til skinnet blir helt sprøtt. Snu kyllingen og grill til fileten er gjennomstekt.

Legg baconet på et stekebrett med bakepapir. Stek det gyllent og sprøtt i ovn ved 180 °C. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir.

Dressing

Visp sammen eggeplommer, sennep, finhakket eller most hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones.

Bland inn crème fraîche (eller yoghurt) og en håndfull revet parmesan. Smak til med noen dråper worcestershiresaus, salt og pepper.

Krutonger

Stek brødbitene gylne og sprø i en blanding av smør og olje. Tilsett finhakket hvitløk og en klype salt. La krutongene renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Kyllingsalat à la Caesar

Snitt salaten i grove strimler, eller del den i små kløfter. Bland salaten med litt av dressingen (ev. gni salaten inn med litt dressing). Anrett salat på tallerkener eller et fat. Legg på kylling skåret i skiver og bacon delt i biter. Dryss over hakket egg, krutonger og parmesanost (revet eller høvlet i tynne skiver). Topp med litt ekstra dressing og pynt med grovhakkede urter hvis ønskelig.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+