Sprø brødtopping

Har du brød til overs er det genialt å lage sprø brødblanding eller krutonger av det.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Sprø brødtopping

Har du tørt brød i skuffen? Ikke kast det! Lag sprø brødtopping med smak av urter og hvitløk. Perfekt topping til pasta, suppe, salat – eller som snacks.

Slik gjør du

Finn frem en matmølle/food processor og alle ingrediensene. Kjør alt sammen og gjør det til en passe grov masse. Det gjør ingenting om det er litt små biter og litt større biter, det blir bare god smak av det. Om du synes blandingen virker tørr kan du ha i litt mer olivenolje.

Spre brødblandingen utover på et bakebrett med bakepapir, fordel det jevnt utover. Sett det inn i ovnen på 200 grader, og la det stå til det blir sprøtt og gyllent. Det kan ta alt fra ti til tjue minutter, alt ettersom hvor grovmalt blandinga ble og hvor fuktig den er. Ta en smakebit! Snu gjerne litt på det underveis, så ikke det ytterste blir brent.

La brødtoppingen avkjøle seg litt på benken, før du har det over i en krukke for oppbevaring.

Tips

Dette kan du også gjøre med grovbrød.

Kilde: Mia Frogner/Greenbonanza.com