Brødomelett

Tørt brød, egg, fløte og melk sammen med grønnsaker, ost og bacon blir smakfull brødomelett i ovnen.

Foto: Fra TV-serien Matsjokket / NRK

Brødomelett

Bruk rester av pålegg, bacon, ost og grønnsaker sammen med de tørre brødskivene i Christer Rødseths brødomelett.

Slik gjør du

Kutt løk i tynne skiver og brokkoli i buketter. Bruk stilken også. Skjær brødskivene i store terninger. Legg alt i en ildfast form. brødet nederst.

Bland sammen hele egg, fløte og melk. Ha i osten. Hell egg- og osteblandingen over grønnsakene. Legg bacon eller gammelt pålegg på toppen.

Stek på 180 grader i cirka 25-30 minutter.

La brødomeletten hvile i minimum 20 minutter før den spises. Den skal være litt «rennende» når den kommer ut av ovnen.

Server med salat av revne grønnsaker eller rett og slett en frisk salat.

Kilde: Christer Rødseth i TV-serien Matsjokket/NRK