Slik gjør du
Start med den karamelliserte løken.
Kutt løken opp i cirka ½ cm tykke ringer. Stek den på middels varme i en blanding av olje og smør, til den er myk og har fått farge. Snu den etter hvert. Beregn 5–7 minutter steketid.
Ha i worcestersausen og balsamicoeddiken. Strø sukker over løken. Fortsett å steke til den er gyllen og godt karamellisert. Det tar rundt 10–15 minutter. Pass godt på at den ikke brenner seg. Smak til med salt.
Samtidig som du steker løken har du tid til å gjøre klar resten av salaten. Skrell og kutt opp ananasen i terninger, og del tomatene i to eller fire.
Hvis du ønsker en søtere og ikke så skarp smak på ananasen, kan du steke den i litt smør eller olje i en egen stekepanne, men dette er ikke nødvendig.
Del opp pølsene i biter og stek dem kjapt i en stekepanne til de er varme og har fått en fin stekeskorpe.
Bland salat, ananas, tomater og frisk mynte i en salatbolle. Vend inn pølsebitene og den karamelliserte løken.
Server pølsesalaten med potetsalat eller rømme og litt godt brød.
Tips
Dette er ypperlig turmat. Ta med ferdigblandet salat i en bolle. Hold den karamelliserte løken for seg selv, og stek pølsene på turen før du har dem i salaten.
Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»