Hopp til innhold

Det er måndag – lag noko digg med restane

Ofte er det herlege matrestar i kjøpeskapet etter helga. Bruk dei, ikkje la dei bukke under. Og ikkje tru at rettene blir andrerangs sjølv om dei er laga av restar. Prøv, så ser du.

Hanne-Lene Dahlgrens restelapper

Grønsaker til overs? Vi tryller og lagar herremåltid med restane.

Foto: Line Dammen / En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren

Restemat er billigmat, men her tryller vi fram retter du like godt kunne ete laurdagskvelden.

Påleggsrestar som snart går ut på dato? Ha dei i ei form saman med det tørre brødet, og du har ein skatt.

Vi slepp ikkje det tørre brødet. Dette kan bli nydelege nye retter heile familien vil elske, både knekkebrød og arme riddere.

Har bananane vorte småbrune og mjuke? Då er dei perfekte for denne.

Berre litt av kvar grønsak igjen? Kutt dei opp og frys ned, eller lag pastasalat.

Eit anna genialt alternativ er å lage denne kyllingforma. Og er det anna kjøtt du har til overs, så bruker du det.

Kva skal vi kalle dette spicy underverket? Lappar? Burgarar? Toast? Det blir uvesentleg når du smaker. Denne er leikande lett og genial.