Grateng med kylling og grønnsaker

Brødrene Price legger på noen tynne skiver smør på toppen av gratengen, før den settes i ovnen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Grateng med kylling og grønnsaker

Restemat er billig mat. I denne gratengen kan du ha de restene du finner i kjøleskapet. Kjøtt og grønnsaker.

Slik gjør du

Skjær opp grønnsaker og kjøtt.

Smelt smøret i en gryte og rør det sammen med melet. Spe med buljong og melk. Kok noen minutter mens det vispes. Ta gryten av varmen og rør i eggeplommene.

Pisk eggehvitene stive og vend halvparten sammen med sausen. Smak til med salt og pepper. Vend resten av eggehvitene i. Smør en ildfast form og dryss på griljermel. Ha halvparten av blandingen i formen. Legg i grønnsaker og kjøtt. Hell over resten. Dryss over griljermel og stek gratengen nederst i ovnen på 175 °C i ca. 1 time.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR