Det er måndag – lag noko digg med restane Ofte er det herlege matrestar i kjøpeskapet etter helga. Bruk dei, ikkje la dei bukke under. Og ikkje tru at rettene blir andrerangs sjølv om dei er laga av restar. Prøv, så ser du. Av Ingvill Bjorland
Vi rekordhandlar mat som elles hadde enda i søpla Høge matprisar fører til at vi kjøper nedprisa varer som er til overs i kafear, butikkar og hotell som aldri før. – Viktig at vi også et det vi kjøper. Elles blir det dyrt, meiner Forbrukarrådet. Av Rosa Iren Villalobos
Har du datoskrekk? Slik blir du kurert Når matprisene går opp blir det enda viktigere å spise opp maten. Her er tips til hvordan du kan redde restene. Av Andrine Sverdrup Wennemo
Nordisk tostada med sprøtt pinnekjøtt Ikke la pinnekjøttrestene gå til spille. Lag deg heller en fest-tostada. Perfekt å invitere på i romjulen. Dette er julerester i helt ny drakt.
Restefest Å bruke opp det du har av grønnsaker, brød og middagsrester er god økonomi, og det gjør så godt for samvittigheten. Sjekk ut tipsene til hvordan du bruker rester av kjøtt og grønnsaker, tørt brød og brune bananer. Av Kristin Eriksen
Deilig restepai Ta deg en liten rydderunde i kjøleskapet og lag restepai. Denne paien fungerer veldig fint med rester av grønnsaker, pålegg, middagsrester og egg. Det sier Heidi Netland Berge i Matgledekorpset.
Ostemuffins Ostemuffins eller alt-i-ett-muffins er en super måte å bruke opp restematen. Og dette er virkelig noe ungene liker å finne i matboksen sin, sier Heidi Netland Berge i Matgledekorpset.
Bruk restene. Lag deilige potetvafler Gamle kokte poteter blir som nye, og kanskje enda bedre, når de får skinne som potetvafler.
«Krukkemat» til nytelse og gave Syltede grønnsaker er ikke bare veldig smakfullt, det er lurt. Og på glass er de også en dekorativ og fin gave. Det gir grønnsakene en god syrlig smak og gjør dem holdbare. Av Ingvill Bjorland
Pizza med chorizo Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.
Bruk hver dråpe, så lenge melken er god. Vit at melken kan være holdbar lenge etter datoen på kartongen. Det er økonomisk og klokt å bruke alt. Vi feirer verdens melkedag med herlige oppskrifter på melk. Av Ingvill Bjorland
Firkløverkake Denne kaken er enkel å lage, og den blir muligens familiens nye favoritt. Her er det mye godt på en gang - en saftig mandelbunn, hjemmelaget vaniljekrem og et tykt lag med firkløverglasur.
Havrebrød Maggi Gausels havrebrød har blitt viden kjent, fordi det er så enkelt å smelle sammen og smaker så godt. Men best av alt er det sunne innholdet i brødet.
Kyllingtomatgryte med poteter En gryte som lager seg selv er perfekt i hverdagen. Alt du trenger å gjøre er å blande alt i gryten og la den stå og putre i en halvtime.
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland