Hopp til innhold
Merkelig potet

– Potetene er jo der for å smake godt, ikkje for at du skal sette dei på peishylla

30.000 tonn med norske poteter når aldri butikkhyllene fordi dei er for «stygge». Samtidig opnar no styresmaktene for import.

Bananbrød og banankaker. Tre bilder satt sammen til ett.

Brød, kaker og godt med banan

Er det eit brød? Er det ei kake? Det er uansett supert, søtt og godt. Og har du ikkje prøvd lappar eller vaflar med banan? Gå bananas!

Michael McMillan handler mat i en matbutikk i Svolvær.

Fem tips til korleis du kan få ned eige matsvinn

Innan 2030 skal vi kaste halvparten så mykje mat i Noreg. Då må alle trå til. Halvparten av maten vi kastar kjem nemleg frå private hushald.

Julekjøtt i tacolefser, i gryterett og i salat. Lekker og fargerik julemat av restene etter julemiddagen.

Lekker snadder med jule­restane

Julemiddagen er over. Kjøleskapet er stappa med herleg restemat. Men for mykje av det gode kan gjere deg nesten lamma. Sjå og lêr korleis du kan lage frukost, lunsj og ny herleg festmat med restane.

Hanne-Lene Dahlgrens restelapper

Det er måndag – lag noko digg med restane

Ofte er det herlege matrestar i kjøpeskapet etter helga. Bruk dei, ikkje la dei bukke under. Og ikkje tru at rettene blir andrerangs sjølv om dei er laga av restar. Prøv, så ser du.

Restemat

Restefest

Å bruke opp det du har av grønnsaker, brød og middagsrester er god økonomi, og det gjør så godt for samvittigheten. Sjekk ut tipsene til hvordan du bruker rester av kjøtt og grønnsaker, tørt brød og brune bananer.