Hanne-Lene Dahlgrens restelapper

Skjær gjerne grønnsakene i små biter, så forkorter du steketiden.

Foto: Line Dammen / En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren

Restelapper

Grønnsaker til overs? Hanne-Lene Dahlgren viser deg hvordan du kan «trylle» med dem.

Slik gjør du

Kutt grønnsaker i strimler og biter til de måler om lag 7 desiliter (Ikke press bitene ned i litermålet, 7 desiliter er beregnet med litt luft.) Det gjør ingenting om det er noen litt grove biter, men tenk på at de fleste bør være ganske små, da forkorter du steketiden også.

Bland alle grønnsakene i en stor bolle med salt, hvitløkskrydder og eventuelt finkuttet chili eller sriracha.

Bland mel og vann inn i grønnsakene og rør godt rundt, det skal bli en slags tykk grøt. Det gjør ingenting om du blander inn mer mel og vann, så lenge du ikke bare tar mer av bare den ene. (Nå tror du nok at dette aldri vil holde sammen, for det har alle testerne sagt, men det gjør det altså!)

Varm pannen med litt olje, og stek små lapper. Hvis du er en panne-kake-ninja, så må du gjerne steke det hele som en kake, og snu den underveis. Det kommer litt an på hvor store grønnsakbiter du har kuttet. Jeg pleier ofte å steke hele røren i en panne, og deler så kaken i fire før den snus og stekes på den andre siden, ellers brekker den bare underveis. Men du er sikkert mer pannekake-ninja enn meg.

Bland sausen i en liten skål, og server.

Kilde: Hanne-Lene Dahlgren