Kyllingspyd med peanøttsaus

Grillede kyllingspyd med peanøtter, chili og urter.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Kyllingspyd med peanøttsaus

Saftig kylling på grillspyd er skikkelig kosemat. Her marinert og servert med peanøttsaus og en sursøt agurksalat med ingefær og chili.

Slik gjør du

Kjør alle ingrediensene til sausen sammen i en hurtigmikser, til en tykk og jevn saus.

Skjær kyllingen i 1 centimeter tykke strimler (på langs). Bland kyllingen med 1/3 av sausen og la den marinere i en times tid eller mer i kjøleskapet. Tre kyllingen på spidd. Pensle spydene med noen dråper olje og grill over høy varme i 6–8 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Snu spiddene underveis slik at de blir jevnt grillet.

Varm resten av sausen i en kasserolle og server sausen ved siden av kyllingspydene.

Dryss over hakket peanøtter, litt chili, mynte og koriander ved servering.

Sursøt agurk med ingefær

Kok opp eddik, vann, sukker og ingefær. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl laken. Finsnitt chilien og rist vekk det meste av frøene. Skjær løken i tyne ringer. Del agurken på langs. Skrap vekk den bløte kjernen med en teskje, og skjær agurken i små terninger/jevne biter. Bland laken sammen med chili, løk og agurk. La salaten få marinere en halvtime/times tid før servering.

Kilde: LISE FINCKENHAGEN I TV-SENDINGEN «GRATULERER MED DAGEN!»/NRK1