Kyllingsalat med marinert rødløk

Kylling, reddiker, jordbær, agurk, kikerter, feta, tomater og marinert rødløk serveres med crème fraîche-dressing

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kyllingsalat med marinert rødløk

En mettende salat med noe sprøtt, noe mykt, noe friskt og noe søtt. Kyllingsalaten serveres med dressing på crème fraîche.

Slik gjør du

Marinert rødløk

Begynn med løken. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Bland skivene godt sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere mens du forbereder resten.

Crème fraîche-dressing

Rør sammen crème fraîche, finrevet eller most hvitløk og noen gode dråper sitronsaft. Smak til med salt og pepper og rør inn hakket gressløk. Virker dressingen veldig tykk kan du tynne den ut til ønsket konsistens med en klunk melk eller vann.

Kyllingsalat

Rens og del salaten i grove biter. Skjær agurken i skiver eller lange bånd. Del tomatene i to eller fire. Rens og skjær reddikene i tynne skiver, del jordbærene i skiver eller båter.

Fordel salaten i fire dype boller. Legg på kylling, agurk, tomater, reddiker, jordbær og hummus i pene bunker. Dryss over smuldret fetaost og kikerter. Drypp over litt olivenolje, og krydre lett med salt, pepper og en klype chili. Topp med marinert rødløk og litt dressing, server gjerne resten av dressingen ved siden av.

Tips

Lise Finckenhagens oppskrift på hummus og oppskrift på guacamole.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Holm/NRK P1+