Slik gjør du
Marinert rødløk
Begynn med løken. Skrell og skjær løken i tynne skiver. Bland skivene godt sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere mens du forbereder resten.
Crème fraîche-dressing
Rør sammen crème fraîche, finrevet eller most hvitløk og noen gode dråper sitronsaft. Smak til med salt og pepper og rør inn hakket gressløk. Virker dressingen veldig tykk kan du tynne den ut til ønsket konsistens med en klunk melk eller vann.
Kyllingsalat
Rens og del salaten i grove biter. Skjær agurken i skiver eller lange bånd. Del tomatene i to eller fire. Rens og skjær reddikene i tynne skiver, del jordbærene i skiver eller båter.
Fordel salaten i fire dype boller. Legg på kylling, agurk, tomater, reddiker, jordbær og hummus i pene bunker. Dryss over smuldret fetaost og kikerter. Drypp over litt olivenolje, og krydre lett med salt, pepper og en klype chili. Topp med marinert rødløk og litt dressing, server gjerne resten av dressingen ved siden av.
Tips
Lise Finckenhagens oppskrift på hummus og oppskrift på guacamole.
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet Holm/NRK P1+