Laster innhold, vennligst vent..
Kyllingruller med kål

På fint kalles det kyllingballotine, her kaller vi det kyllingruller. Kyllingrullene serveres her med blomkålpuré, flere sorter kål, skvallerkål og rødtvetann.

Foto: Eva Robild / SVT

Kyllingruller med kål

Kyllingruller servert med flere forskjellige typer kål og flere måter å tilberede dem på. Tareq Taylor pakker rullene i tett plastfilm og koker dem før de stekes.

Slik gjør du

Begynn med å brune 150 g smør i en liten gryte på lav varme. Det er viktig å ikke ha for høy temperatur. Smøret smaker bedre om det får bruke 15-20 minutter.

Legg kyllingen med skinnsiden opp på en skjærefjøl eller tallerken. Skjær et snitt i brystfiletene så de kan brettes ut. Ha salt, pepper, et ramsløkblad og litt estragon på hver del. Rull sammen de fire kyllingdelene til fire ruller. Rull kyllingruladene inn i plastfilm. Plastfilmen skal være stramt rullet rundt, og knyttet igjen i begge ender. Legg ruladene i kokende vann i cirka ti til tolv minutter. Ta ruladene opp av vannet og la dem avkjøles.

Bland sammen eddik sukker og vann i en skål til sukkeret har løst seg opp. Skjær to blomkålbuketter i tynne skiver på en mandolin. Legg skivene i laken og la det stå i minst ti minutter før servering.

Skjær av de ytterste bladene på blomkålen. Bruk det grønne sammen med bladene av svartkål, grønnkål og spisskål. Ta vare på stilkene. Kok opp vann og ha i litt salt. Blansjer kålbladene lett, en sort av gangen. Pass på at de ikke skal kokes for mye. De ulike sortene har forskjellig koketid.

Kok resten av blomkålen i vann til den er myk. Kjør den i en blender sammen med 50 gram smør og litt salt til en jevn og fin puré.

Skrell jordskokken og skjær den i biter. Ta kyllingen ut av plasten og stek ruladen gyllenbrune i det brune smøret. Ha i jordskokk, stilker av kål og resten av estragonen i smøret mens kyllingen stekes. Salt etter smak.

Server kyllingen med de forskjellige sortene kål, litt av det brune smøret og pynt med skvallerkål og rødtvetann.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT