Slik gjør du
Kylling- og grønnsaksform
Kyllinglårene beines ut. Vask og del jordskokk, potet og løk. Sellerirot og knutekål skjæres i terninger. Vårløk finsnittes og hvitløken deles i to. Pisk smøret og smak det til med sitron, salt, estragon og cayennepepper.
Bland grønnsakene med smøret i en ildfast form. Kyllinglårene saltes og pepres, og legges over grønnsakene. Formen settes i ovnen med overvarme på 200 grader i 25 minutter.
Smakes til med urter etter eget ønske.
Majones
Pisk eggeplommer sammen med eddik, sukker, litt salt og sennep. Spe forsiktig med oljen til til majonesen tykner. Smak til med sitron og cayennepepper.
Toastet brød
Brødet rives i små biter. Tilsett olje, finhakket hvitløk, salt og pepper. Sprøes opp i ovnen på 200 grader i åtte minutter.